Back to top

Vocabulari de dret

Presentació

Vocabulari de dret - Presentació

© Autoria: Facultat de Dret. Universitat de Barcelona; Facultat de Dret. Universitat de València; Serveis Lingüístics. Universitat de Barcelona; Servei de Política Lingüística. Universitat de València

© Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2017 (edició en paper: València: Universitat de València; Barcelona: Universitat de Barcelona, 2009: 2009)

 

El Vocabulari de dret consta de gairebé 6.000 entrades, amb equivalències en castellà, pertanyents als àmbits del dret administratiu; el dret eclesiàstic de l’estat, canònic i matrimonial; el dret civil; el dret constitucional; el dret financer i tributari; el dret internacional; el dret internacional privat; el dret laboral i de la seguretat social; el dret mercantil; el dret penal; el dret processal; el dret romà; la filosofia del dret i la història del dret.

Es tracta de la versió en línia d’una obra col·lectiva, editada en paper l’any 2009, fruit de la col·laboració d’un equip de professors de les facultats de Dret de la Universitat de Barcelona i de la Universitat de València i de tècnics dels serveis lingüístics de totes dues universitats. Va ser concebuda com una eina útil no sols per als estudiants i professors universitaris sinó per a qualsevol professional del món del dret (advocats, jutges, fiscals, personal de l’Administració de justícia, etc.) i, en general, per a tothom interessat a aproximar-se a aquest llenguatge d’especialitat.

 

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot o bé accedir a la llista alfabètica de totes les denominacions (en català o en castellà) i desplegar les fitxes, o bé fer directament al quadre "Text de la consulta” cerques simples o avançades (també en qualsevol dels idiomes del vocabulari). Així mateix, aquesta edició en línia permet per primera vegada la consulta temàtica de les dades del vocabulari.

 

Documents associats 

Equip de treball (extret de l’edició en paper)

Presentació (extret de l’edició en paper)

Introducció (extret de l’edició en paper)

Arbre de camp

Bibliografia (extret de l’edició en paper)

 

Autoria:

Logo Universitat de Barcelona facultat de dret          Logo Universitat de Barcelona Serveis Lingüístics          Logo Universitat de València Facultat de dret          Universitat de València

 

Edició:

 TERMCAT

 

Si heu de fer referència a aquesta edició en línia del vocabulari, la citació recomanada és la següent:

UNIVERSITAT DE BARCELONA. FACULTAT DE DRET; UNIVERSITAT DE VALÈNCIA. FACULTAT DE DRET; UNIVERSITAT DE BARCELONA. SERVEIS LINGÜÍSTICS; UNIVERSITAT DE VALÈNCIA. SERVEI DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Vocabulari de dret [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017.

<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/231/>

 

Darrera actualització: 15-09-2019